Vaccinări și deparazitări

Vaccinările și deparazitările periodice sunt vitale pentru menținerea sănătății animalului dvs. de companie.

Importanta respectării schemei de vaccinare și deparazitările interne și externe periodice

Vaccinările și deparazitările periodice sunt vitale pentru sănătatea și protecția animalului de companie și servesc drept măsură preventivă în combaterea bolilor virale.

Exact ca și în cazul oamenilor, vaccinurile exista special pentru a ne ajuta să prevenim îmbolnăvirea, oferind imunitate pentru o serie de boli care sunt extrem de periculoase și contagioase. Respectarea cu strictețe a schemei de vaccinare este extrem de importantă.

Alături de vaccinare, deparazitarea (internă și externă) este unul dintre cele mai comune și eficiente tratamente prevenitive la câini și la pisici. Multumita acestei proceduri, riscul de îmbolnăvire a animalului, scade semnificativ, la fel ca și riscul de a transmite paraziti altor animale, sau chiar stapanilor.

Vaccinări și deparazitări

Servicii vaccinare 

Vaccinare câini și pisici

Deparazitare internă și externă

Tratamente preventive

Vaccinări și deparazitări

Vaccinarea are mai multe roluri. În afară de clasicul rol de prevenție, s-a dovedit că la fel ca în cazul oamenilor, animalele trebuiesc vaccinate la intervale regulate pentru a împiedica răspândirea unor boli periculoase. 

La naștere, animalele se bazează exclusiv pe anticorpii primiți prin laptele matern. Acest lucru îi va proteja împotriva unor microorganisme, însă, în timp, protecția scade, și astfel devin vulnerabili la bolile infecțioase.

Pentru prevenirea unor boli contagioase și uneori fatale, s-a introdus schema de vaccinuri de bază, atât la câini și la pisici.

Dintre vaccinuri, vaccinul antirabic se aplică atât câinilor cât și pisicilor și este obligatoriu. Alte vaccinuri recomandate sunt cele care previn Parvoviroza, Maladia Care sau Jigodia, Leptospiroza ș.a.

Vaccinarea are nivelul maxim de eficiență dacă este administrată la date fixe și urmată de rapeluri. În general, programul de vaccinare începe la vârsta de șase până la opt săptămâni.

Vaccinări și deparazitări

Când ne sunt dragi, ne dorim să fie și sănătoși. Ideea că animăluțul nostru poate fi infestat cu paraziți ne poate măcina. O problemă medicală care nu este tratată la timp poate avea consecințe grave.

În plus, chiar dacă animăluțul dvs. trăiește numai în casă, atunci când veniți de afară, puteți aduce pe îmbrăcăminte sau încălțăminte diverși paraziți sau ouăle acestora. Animalul se tolănește și ia pe blană.

Astfel, deparazitarea periodică este cea mai bună și mai simplă măsură preventivă atât pentru sănătatea lor, cât și a dvs.

Problemele cauzate de purici, căpușe sau viermi intestinali sunt destul de frecvente, de aceea deparazitarea externă este recomandat să se facă lunar iar deparazitarea internă odată la 3 luni.  

Cabinet veterinar AnimaDoc vă poate ajuta să alegeți regimul preventiv corect pe baza factorilor de risc și a stării de sănătate a animalului. Tel: 0755492224.

Verifică prețurile serviciilor noastre:

Vezi adresa pe hartă