Toaletare de întreținere

Toaletarea completă igienică previne apariția paraziților și altor probleme dermatologice.

Importanța toaletării

În timp ce îngrijirea ar trebui să se facă în mod consecvent, frecvența la care animalul dvs. de companie trebuie să fie toaletat depinde de rutina zilnică, tipul blăniței, vârsta și starea generală de sănătate.

Vă putem ajuta în recomandarea instrumentelor adecvate de utilizat pentru fiecare tip de blană. Dacă animalul dvs. suferă de alergii, asigurați-vă că ne anunțați cu privire la orice nevoi specifice. 

Suntem bucuroși să vă oferim următoarele servicii necesare pentru sănătatea și întreținerea animalului de companie:

Toaletare caini

Servicii toaletaj AnimaDoc

Tuns | spălat | periat câini

Tuns | periat pisici

Toaletare unghii

Tuns caini si pisici

Toaletarea de întreținere implică în primul rând periatul regulat, un lucru  benefic pentru starea blănii și pielii animalului, prin eliminarea excesului de blană, evitarea câlților (încâlcire) și eliminarea murdăriei.

Periatul este de asemenea un ritual prin care ne putem apropia de animal și întări relația de încredere reciprocă. 

Tunsul periodic este o altă modalitate prin care putem controla cantitatea de păr pe care, vrem nu vrem, animalele o lasă în casă.

O blană neîngrijită poate ascunde răni, boli de piele, dar și paraziți externi, care dacă nu sunt observați la timp, provoacă complicații.

Toaletarea de întreținere (tuns câini, spălat câini, toaletare pisici) este recomandată în sezonul cald sau pentru a preîntâmpina încâlcirea.

Așa cum nouă ne place să fim curați și îngrijiți, la fel trebuie să fie și animalele noastre de companie, bucuroase și confortabile că sunt curate.

Taiat unghii pisica

Toaletarea unghiilor (ghearelor) este un aspect la fel de important pentru starea generală de sănătate a animalelor de companie. 

La pisici, ghearele ascuțite cu care se cațără sunt retractabile. Nu le incomodează când umblă exclusiv pe pernuțe, silențios. Totuși pentru pisicile care stau în casă, recomandăm tăierea unghiilor din motive lesne de înțeles: contactul cu alte pisici, cu copii, cu canapeaua cea nouă etc.

De asemenea pisicile care stau în casă nu au unde să își ascută și tocească ghearele: există pericolul deformării degetelor, datorită lungimii unghiilor.

Câinii în schimb, au pe fiecare labă pernuțe groase, 5 degete și un pinten cu unghii neretractabile, care îl ajută la alergat și săpat. 

Este foarte important să tăiem periodic ghearele câinilor, pentru a evita deformarea mersului datorită încolăcirii, urmată de încarnare (răni, infecții)

Tăierea ghearelor sau unghiilor trebuie făcută cu atenție, întrucât ele sunt vascularizate. Se taie doar vârful, în unghi de 45°, fără a atinge vena.

Igiena urechilor

Chiar dacă pisicile se pricep destul de bine în a se menține curate, urechile trebuie examinate regulat. Există cazuri de infecții sau alte probleme vechi care pot reapărea. 

Pisicile au propriul mecanism de curățare prin care ceara urechii migrează către exterior, moment în care este necesară curățarea urechilor.

O evaluare periodică în care verificați nivelul de mizerie sau dacă există vreun miros ce ar putea indica o problemă, este mai mult decât suficientă. Puteți înfășura pisica într-un prosop pentru a se simți confortabil.

În cazul pisicilor cu istoric de probleme auriculare inflamatorii, igiena urechilor se va face sub îndrumarea unui medic veterinar. 

Nu folosiți niciodată bețisoare de urechi la animale. Acestea pot sparge timpanul sau împinge mizeria și mai adânc.

P.S. Nasul unui animal sănătos trebuie să fie întotdeauna umed și curat.

Verifică prețurile serviciilor noastre:

Vezi adresa pe hartă