Îngrijire și prevenție

Îngrijirea de zi cu zi sub îndrumarea medicului veterinar este o componentă de bază a sănătății animalelor.

Ce importanță au acestea?

 “Paza bună trece primejdia rea”. A avea un animal de companie aduce o bucurie fantastică dar și responsabilități. 

Îngrijirea animalelor presupune dedicare și iubire. Dacă animăluțul pe care îl ai este cel mai bun prieten al tău, atunci el merită toată grija ta. Fie că e vorba de o pisică, un cățeluș, un iepuraș, o broscuță țestoasă sau orice alt animal de companie.

Grija față de acesta se traduce prin acțiunile tale de prevenție. Câinii și pisicile îmbătrânesc mult mai repede decât oamenii, motiv pentru care sunt necesare minim două evaluări complete pe an. 

Măsurile minime de prevenție implică microciparea, vaccinările și deparazitările periodice.

servicii AnimaDoc Cluj

Servicii de prevenție 

Înregistrare RECS, microcipare și pașaport internațional.

Vaccinare periodică, deparazităre internă și externă.

Dietă și managementul greutății prin alimentație adecvată.

Tratamente veterinare sfaturi dermatologice și igienă orală

Ce implică îngrijirea unui animal de companie

Ingrijirea pisoilor

Îngrijirea pisoilor

Primele luni sunt o perioadă critică în dezvoltarea pisoiului astfel vă putem oferi sprijinul și instrumentele necesare pentru a-l ajuta să devină o pisică sănătoasă și bine educată. Acest sprijin include informații și sfaturi cu privire la nutriție, antrenamentul pentru litieră și comportament.

Trebuie ținut cont de faptul că vaccinurile și deparazitările unui pisoi trebuie administrate într-un anumit interval de timp pentru a-l proteja la maximum. Primul vaccin este recomandat la vârsta de 7 săptămâni. Prima deparazitare internă a pisoiului se face înaintea primului vaccin.

Poate că pisica dvs. trăiește numai în casă, dar atunci când membrii familiei, inclusiv dvs. veniți de afară, puteți aduce pe îmbrăcăminte sau încălțăminte diverși paraziți sau ouă ale acestora.

Așteptăm cu nerăbdare să vă întâlnim pisoiul!

Îngrijirea cățelușilor

Îngrijirea cățelușilor

Primele câteva luni sunt o perioadă critică în dezvoltarea cățelușului dvs. și vă putem oferi sprijinul și instrumentele necesare pentru a-l ajuta să devină un câine sănătos și bine educat. Acest sprijin include informații și sfaturi cu privire la nutriție, antrenament, comportament și socializare.

Vaccinurile unui cățeluș trebuie administrate într-un anumit interval de timp, pentru a-l proteja la maximum. Vaccinurile ar trebui să înceapă la vârsta de 8 săptămâni, iar prima deparazitare cu o săptămână înainte.

Anumite vaccinuri sunt considerate de bază și sunt recomandate pentru toți câinii. Vaccinul împotriva rabiei, de exemplu, este o cerință legală pentru toți câinii. De asemenea, oferim vaccinuri suplimentare, care sunt recomandate în funcție de stilul de viață și expunerea animalului de companie. Nu credem în administrarea inutilă a vaccinurilor.

Așteptăm cu entuziasm să vă cunoaștem! Programări la tel. 0755492224

Îngrijirea adulltilor

Îngrijirea companionilor adulți

Detectarea timpurie poate îmbunătăți prognosticul multor boli, îi poate salva viața și poate reduce costurile medicale.

Mulți câini și pisici se pricep să ascundă semnele că ceva nu este în regulă, astfel că schimbarea stării de sănătate ar putea fi ușor de trecut cu vederea. Riscurile de artrită, cancer, diabet, boli de inimă, tulburări hormonale, probleme cu rinichii ori ficatul cresc odată cu vârsta.

Deoarece petreceți cel mai mult timp cu el, sunteți cel mai bun purtător de cuvânt al lui. Vă rugăm să ne informați dacă observați modificări fizice sau comportamentale.

Un consult general anual și un set de analize de rutină pot confirma starea de sănătate a companionului dvs. sau pot detecta mai devreme eventualele probleme de sănătate.

Îngrijirea seniorilor

Îngrijirea companionilor seniori

Pe măsură ce câinii și pisicile îmbătrânesc, au nevoie de atenție și îngrijire specială. Pentru ca animalul să rămână în formă și sănătos pe măsură ce îmbătrânește – este important să surprindem eventualele probleme cât mai devreme, când acestea sunt mai ușor de tratat sau de gestionat.

Statutul de senior variază în funcție de rasa și dimensiunea animalului de companie. Câinii mai mici tind să trăiască mai mult decât câinii mai mari, iar pisicile trăiesc în general mai mult decât câinii. Vă putem ajuta să determinați în ce stadiu de viață se află acesta.

Putem trata multe simptome care sunt atribuite în mod obișnuit vârstei, precum bolile dentare, renale și hepatice. De asemenea, putem îmbunătăți calitatea vieții acestuia prin identificarea, prevenirea sau reducerea durerii, cu un plan adecvat de nutriție, exerciții ori modificări de mediu pentru a menține animalul confortabil.

Verifică prețurile serviciilor noastre:

Vezi adresa pe hartă