Dietă și nutriție corectă

Menținerea unei greutăți corporale sănătoase este foarte importantă pentru sănătatea fizică generală a unui animal de companie.

Importanța unei diete sănătoase

Animalele de companie necesită o dietă echilibrată bazată pe o serie de factori, inclusiv stadiul lor de viață, rasa sau dimensiunea, nivelul de activitate și problemele de sănătate pe care le au.

O alimentație sănătoasă vă poate ajuta companionul să aibă o viață mai fericită, mai sigură și mai lungă.

O dietă adecvată vă poate ajuta să preveniți numeroase probleme, inclusiv alergii, deficiențe nutriționale, probleme ale pielii și obezitate.

Consultație AnimaDoc Cluj

Managementul greutății

Dieta si alimentatie sanatoasa

Ca și la oameni, alimentația sănătoasă este foarte importantă.  Dieta potrivită se alege corect în funcție de metabolismul, nivelul de activitate, vârsta și stilul de viață al animalului de companie.

Cerințele nutriționale pentru câini și pisici variază și în funcție de alți factori. De exemplu, animalele de companie în vârstă au cerințe semnificativ diferite față de cățeluși sau pisoi, iar animalele cu diabet, boli renale sau alte probleme de sănătate au nevoie de diete speciale.

Selectarea hranei nu se face pe baza faptului că o mănâncă sau nu. Există atât de multe branduri diferite de hrană pentru animale și atât de multe opțiuni încât alegerea unui singur produs poate fi dificilă.

Trebuie avut în vedere că multe au un procent foarte scăzut de carne (≅ 4%) și includ mulți aditivi artificiali și conservanți care pot cauza probleme de sănătate pe termen lung (de ex. deficiențe nutriționale, obezitate, inclusiv alergii sau probleme ale pielii).

Iar hrănirea cantității corecte nu este atât de simplu de gestionat.

Dieta si alimentatie sanatoasa

Managementul greutății printr-o nutriție corectă:

Urmărirea cantității de mâncare sau apă, precum și a nivelului de energie pe care îl are animalul de companie sunt cele mai bune modalități prin care aparținatorii pot gestiona greutatea acestuia. 

În funcție de nevoile specifice ale animalului dvs. de companie, este posibil să vă recomandăm o dietă pe bază de rețetă pentru a vă ajuta să gestionați greutatea și să obțineți nutriția completă de care au nevoie. 

Vă putem sfătui cu privire la ce alimente sunt cele mai bune alegeri în funcție de nevoile animalelor dvs. și de considerente financiare.

La Cabinet Veterinar AnimaDoc găsiți hrană pentru animale de companie, echilibrată și de calitate superioară, pentru a asigura o stare de sănătate bună în toate stadiile vieții companionului dvs.

Cu ce le hrăniți va influența în mod semnificativ creșterea lor atunci când sunt tineri și sănătatea lor generală pe măsură ce îmbătrânesc. 

Verifică prețurile serviciilor noastre:

Vezi adresa pe hartă