Microcipare și pașaport internațional

Microciparea are rolul de a ajuta la găsirea animalelor cu stăpân în cazul nedorit al rătăcirii. 

Avantajele microcipării, înregistrării RECS și eliberării pașaportului internațional

În fiecare an, mii de animale de companie dispar și din păcate, multe nu mai ajung acasă. Chiar dacă o parte din animalele de companie poartă zgardă cu medalion, aceasta se poate rupe sau pierde.

O formă de identificare care este fiabilă și care nu poate fi pierdută, furată sau deteriorată este implantarea unui microcip.

În plus, microciparea este o procedură obligatorie pentru eliberarea unui pașaport internațional, în cazul în care doriți să călătoriți cu animalul dvs. de companie în afara țării.

Conform legii, implantarea unui microcip la un câine trebuie să fie urmată obligatoriu de înregistrarea acestuia în RECS.

servicii AnimaDoc Cluj

Servicii microcipare 

Microcipare

Pașaport internațional

Înregistrare RECS

Vaccinări și deparazitări

Microciparea este o procedura non-invaziva de implantare subcutanată a unui cip de dimensiunea unui bob de orez, de obicei plasat între umerii animalului, și se poate face la orice vârstă.

Procedura în sine durează cateva secunde, este sigură, ușoară și ieftină.

Fiecare microcip este unic și conține informații vitale despre animalul dvs. de companie – inclusiv numele dvs., adresa și informațiile de contact.

Unii proprietari consideră că animalul lor de companie nu are nevoie de identificare pentru că rămân în interior, dar, din experiență, câinii sau pisicile, se pot pierde atunci când ies accidental afară.

Spitalele veterinare, adăposturile pentru animale și cabinetele veterinare din toată țara sunt echipate cu scanere electronice speciale care pot detecta microcipul și citi numărul de identificare.

În plus, microciparea câinilor este o procedură obligatorie pentru eliberarea unui pașaport internațional, în cazul în care doriți să călătoriți cu el în afara țării.

Eliberare pasaport international

Animalul dvs. de companie face parte din familie, iar atunci când călătoriți, se întâmplă să îl doriți aproape, însă doar animalele de companie în stare bună de sănătate au voie să tranziteze granițele. 

Fiecare țară din lume are propriile reguli în ceea ce privește animalele de companie care îi trec granița, de aceea înainte de a călători, va recomandăm să consultați aceste reguli.

Pașaportul pentru animale de companie este un document creat de Uniunea Europeană, care este eliberat de medicul veterinar și conține informații despre vaccinurile pe care animalul le-a primit. 

Anumite cerințe de sănătate pot include: vaccinări actualizate, un examen de sănătate, etc. Certificatele de sănătate asigură faptul că animalul dvs. de companie este sănătos pentru a călători și nu este susceptibil de a transfera bolile către alte animale de companie sau persoane.

Pașaportul vă oferă dreptul de a călători cu animalul de companie în afara țării și este valabil pe toată perioada vieții lui.

Pasaport international

Conform legii 258/ 2013, atunci când vorbim despre câinii de pe teritoriul României, care au împlinit vârsta de cel puțin 3 luni, este obligatoriu ca ei să fie identificați cu o metodă recunoscută la nivel național și ulterior să fie înregistrați în RECS – Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân.

RECS este o bază de date națională, gestionată de Colegiul Medicilor Veterinari, ce cuprinde toate datele importante despre câini, dar și despre proprietar. Această procedură reglementează situația legală a câinelui:

Conform legii, proprietarul de drept este acela care are un animal căruia i s-a implantat un microcip și care l-a înregistrat în RECS pe numele său.

Această responsabilitate revine proprietarului de drept, precum și proprietarilor temporari sau celor care gestionează un adăpost.

Când alegeți implantarea microcipului, putem face înregistrarea RECS și astfel aceste date (despre animal și aparținător), intră în evidență.

Apelați fără ezitare la serviciile noastre! Tel: 0755492224.

Verifică prețurile serviciilor noastre:

Vezi adresa pe hartă